Skip to main content

szechenyi_2020

Pályázatok

Adaptív technológiai innováció az ST FERGE-TEG Kft-nél

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01666
A kedvezményezett neve: ST FERGE-TEG Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Adaptív technológiai innováció az ST FERGE-TEG Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 5.575.000.- Ft
A támogatás mértéke: 50%
A projekt befejezési dátuma: 2018.10.01.
A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt során beszerzésre került 1 db Sigma Best Mix 60 típusú bolygó-keverő, 1 db Rollmatic gyártm. SH6002/15 típ. nyújtógép, 1 db Real Forni gyártm. RotoReal Boss 60.80 típ. elektromos forgó kocsis kemence, 1 db Mac Pan gyártm. IBT 100 típ. Dupla karos dagasztógép.

Az eszközök beszerzésével új, az ST FERGE-TEG Kft-nél eddig nem használt adaptív technológia került bevezetésre, melynek eredményeként hatékonyabb munkavégzés, új termelési módszer alkalmazása jött létre, mivel az eszközök az eddigi termékkörhöz képest új pékáruk, cukrásztermékek készítésére nyújtanak lehetőséget.

A projekt eredményeként előálló termékek minősége javul, a technológiai folyamatok felgyorsulnak, a költségek csökkenek. Az adaptív innováció révén a vállalkozás jövedelmezősége bővül, a fejlesztés eredményeként hatékonyabbá válik termelési tevékenységük, ami az energia és anyaghatékonyságban is kifejezésre kerül.

Jelen projekt keretében adaptív technológiai fejlesztés kerül bevezetésre az ST Ferge-teg Kft-nél, ezáltal a fejlesztés közvetlenül illeszkedik a Nemzeti S3-ban meghatározott nemzeti vagy horizontális ágazati prioritások között meghatározott Egészséges és helyi élelmiszerek prioritáshoz.

A projekt esetében adaptív technológiai innovációs fejlesztést hajtottunk végre, melynek eredményeként képesek leszünk megrendelőink megnövekedett mennyiségi és minőségi igényeit kielégíteni. A fejlesztés eredményeként növekszik a vállalkozás technológiai felkészültsége, versenyképessége valamint az erőforrás-hatékonyság.